- 2 bardak un
- 4 tane yumurta
- 1 çay bardağı su
- yarım limon
- 2 buçuk bardak su bu şeker kaynatılması için
- 250 gramlık margarin
- 1 kilo şeker
- 300 gram ceviz içi
Tatlı Saatim Hazırlanışı;
Un hamur tahtasına koyulduktan sonra mayayla su dökülerek hamur haline getirilir ve 15-20 dakika bekletilir.Daha sonra tuz ve şekeri ilave ederek yoğururuz.daha sonra hamuru açmaya başlarız.ve hamur bohça şeklinde açarız.Açtığımız her parçanın içine dövülmüş cevizlerimizi koyarız. Bu her parça yağlanmış bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. Daha sonra kızarıncaya kadar fırında pişirilir.Daha sonra ayrı bir tencereye su, şeker ve limon suyunu koyar ve 3-4 dakika kaynatırız.ve fırından çıkardığımız tepsinin üzerine bu şurubu gezdiririz.Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine dövülmüş antep fıstığını da dökerek servise hazır olması için soğumaya bırakırız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder