- 1 paket yumuşak margarin
- 1 adet yumurta
- ½ adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (~ 4 su bardağı kadar)
Arası İçin;
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 kaşık limon suyu
Tatlı Saatim Yapılışı
Malzemeler yoğurma kabına alınır ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamurdan bezeler kopartılıp dikdörtgen şekilde açılır ve fındık serpilir.Üzerine hafifçe merdane ile bastırılıp fındıkların hamura yapışması sağlanır.
Sıkıca rulo yapılıp, bıçak yardımıyla 1 cm. kalınlığında dilimlenir ve aralıklarla tepsiye dizilir.
Hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Şeker ile su 10 dakika kadar kaynatılıp limon suyu eklenir, bir taşım kaynatılıp ocak kapatılır. Şerbet ılık hale gelince ılık tatlının üzerine dökülür.Soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Sıkıca rulo yapılıp, bıçak yardımıyla 1 cm. kalınlığında dilimlenir ve aralıklarla tepsiye dizilir.
Hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Şeker ile su 10 dakika kadar kaynatılıp limon suyu eklenir, bir taşım kaynatılıp ocak kapatılır. Şerbet ılık hale gelince ılık tatlının üzerine dökülür.Soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder