- 1 yumurta
- 1 su b. biraz toz şeker,
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un, yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 adet büyük muz
- İçine 1 su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Tatlı Saatim Hazırlanışı:
Şeker, yumurta ve vanilya güzelce çırpılıyor. Sonrasında un, kabartma tozu, sıvı yağ , tuz eklenir. Muzlarımızı çatalla ezip ceviz ile beraber bu karışımın içine döküyoruz. Yağladığımız kek kalıbına döküyor ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda yaklaşık 40-50 dakika pişiriyoruz. İşte muzlu kekimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder