- 3 adet yumurta
- 1 su b. toz şeker
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 avuç incir
- 1 avuç kayısı
- 1 avuç damla çikolata
- 1 avuç ceviz
- 1 elma
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Tatlı Saatim Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırın. Üzerine toz şekeride ekleyip köpürene dek çırpın. Sonra karışıma sütü, sıvıyağı ve unun bir kısmını ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 avuç kayısı, damla çikolata, ceviz, elma, tarçın ve kakaoyu ekleyin. Daha sonra kabartma tozunu ve alabildiği kadar unuda ekledikten sonra, yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Yumurtaları derin bir kaba kırın. Üzerine toz şekeride ekleyip köpürene dek çırpın. Sonra karışıma sütü, sıvıyağı ve unun bir kısmını ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 avuç kayısı, damla çikolata, ceviz, elma, tarçın ve kakaoyu ekleyin. Daha sonra kabartma tozunu ve alabildiği kadar unuda ekledikten sonra, yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder