Tatlı Saatim Malzemeleri:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardagı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
Bir tutam tuz
Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ
Servis için: Reçel
Tatlı Saatim Yapılışı:
Yumurtaları tozşeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın.
Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanılya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın.
Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü
arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin.Reçelle birlikte
servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder