KARAMELLİ KEK TARİFİ

Tatlı Saatim Malzemeleri:
  • yarım su b. süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su b. un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • krem karamel için;
  • 2.5 Su b. süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Tatlı Saatim Hazırlanışı:

Yarım su bardağı toz şeker susuz olarak teflon tavada eritilip yakılır ve kek kalıbının tabanına dökülür.
krem karamel hazırlanır; ölçü kabında süt, şeker ve yumurta çırpma teliyle çırpılır.en son vanilya ve limon rendesi eklenerek karıştırılır ve kek kalıbına dökülür.( 23 cmlik kalıp için toplam krem karamel sıvısı 700 ml. eğer kek kalıbınız daha büyükse miktarı orantılı olarak büyütünüz ki servis esnasında kek ve krem karamel bölünmesin.)
Kek hamuru hazırlanır; yumurta ve şeker derin bir kapta çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt, kakao, un, kabartmatozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir ve bu karışımda kalıba dökülür.
İçi sıcak su dolu başka bir tepsinin içine oturtulan kalıp, 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.Fırından çıkartıp dışarda tamamen soğuduktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletiniz.
Servis öncesi, yine içi sıcak su dolu tepsi aygaza koyularak içine kek kalıbı oturtulur,kalıbın alt kısmında ki şekerin ısınması ve krem karamelin kolay çıkması sağlanır.
kenarlı bir servis tabağına ters çevrilen kek,dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri