1 paket sade krem şanti
7 yemek k. irmik
3 su bardağı süt
6 yemek k. şeker2 yemek k. nişasta
1 vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
7 yemek k. irmik
3 su bardağı süt
6 yemek k. şeker2 yemek k. nişasta
1 vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Sütü,şekeri,irmiği,vanilyayı ve nişastayı tencerede kaynayana kadar karıştırın. Soğuyana kadar arada bir karıştırın. Tamamen soğuduğunda buzdolabına koyun ve birgün bekletin. Ertesi gün dolaptan çıkarınca kremşantiyi toz olarak üzerine dökün ve tekrar yoğurun. Ceviz kadar parçalar koparın ve yuvarlayıp hindistancevizine batırın. Servis kabına dizdikten sonra tekrar buzdolabına koyun ve 5-6 saat kadar bekletin. Afiyet olsun.
Sütü,şekeri,irmiği,vanilyayı ve nişastayı tencerede kaynayana kadar karıştırın. Soğuyana kadar arada bir karıştırın. Tamamen soğuduğunda buzdolabına koyun ve birgün bekletin. Ertesi gün dolaptan çıkarınca kremşantiyi toz olarak üzerine dökün ve tekrar yoğurun. Ceviz kadar parçalar koparın ve yuvarlayıp hindistancevizine batırın. Servis kabına dizdikten sonra tekrar buzdolabına koyun ve 5-6 saat kadar bekletin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder