8 adet Elma (küçük ve kırmızı)
4 adet karanfil
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 adet limon
4 adet karanfil
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 adet limon
Kremşantisi için;
1 paket toz şanti
1 su bardağı soğuksüt
1 su bardağı soğuksüt
Yapılışı
Elmaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım. Çekirdeklerini çıkartıp bir tencereye dizelim.
Üzerine toz şeker, karanfil, 1 adet limon suyu ve suyu ekleyerek elmalar pişene kadar kaynatalım.
Piştikten sonra tencereyi ocaktan alalım.
Bir kaba ters çevirerek koyalım.Daha sonra şanti ile sütü güzelce çırpalım.
Kıvamına gelmesi için yaklaşık yarım saat şantiyi buzdolabında bekletelim.
Daha sonra üzerine krem şanti sıkarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Üzerine toz şeker, karanfil, 1 adet limon suyu ve suyu ekleyerek elmalar pişene kadar kaynatalım.
Piştikten sonra tencereyi ocaktan alalım.
Bir kaba ters çevirerek koyalım.Daha sonra şanti ile sütü güzelce çırpalım.
Kıvamına gelmesi için yaklaşık yarım saat şantiyi buzdolabında bekletelim.
Daha sonra üzerine krem şanti sıkarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder