Tatlı Saatim Malzemeleri
- 50 Gram margarin
- 100 ml (1 çay bardağı) ılık su
- 220 Gram ( 2 su bardağı) un
- 1 Tutam tuz
Tatlı Saatim İç Malzemeleri - 4-5 adet elma
- 60 g (1 çay bardağı) kuru üzüm
- 60 g (1 çay bardağı) kabuksuz iri kırılmış badem
- 85 g (1 çay bardağı) tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 75 gram margarin
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için
- 1 poşet Vanilyalı Sos
- 500 ml (2,5 su bardağı) süt
- 1-2 yemek kaşığı Pudra Şekeri
Tatlı Saatim Hazırlanışı
Margarini eritin ve 10 dakika bekletin. Unu eleyin, üzerine hazırladığınız margarini, ılık su ve bir tutam tuzu ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Bir tencerede su kaynatıp dökün ve tencereyi kurulayın. Sıcak tencerenin içine pişirme kağıdı yayın, üzerine hazırladığınız hamuru koyun, kapağını kapatıp 30 dakika bekletin. Süreyi aşmayın.
Elmaların kabuklarını soyup 1-2 mm kalınlığında dilimleyin. Üzerine kuru üzüm, iri kırılmış badem, toz şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ilave edip kaşık ile iyice karıştırın.
Margarini eritin ve ocaktan alıp 10 dakika bekletin. Hamuru tencereden alıp ikiye bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25×35 cm boyutlarında açın. Üzerlerine fırça ile eritilmiş margarin sürün. Kenarlarında birer cm boşluk kalacak şekilde iç malzemeyi yayın. Üzerlerine tarçını serpin. Yufkaların kenarlarında kalan boşlukları içe doğru katlayın. Hamurların geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloları yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın ve pişirin.
Pişme süresinin 30. dakikasında tepsiyi fırından çıkarmadan biraz öne doğru çekerek strudellerin
Süt ve vanilyalı sosu bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Strudellere (apfelstrudel) pudra şekeri serpin, dilimleyerek vanilyalı sos ile ılık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
(apfelstrudel) üzerine erimiş margarin sürün ve tekrar pişirmeye devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder