Alt Kısmı için Malzelemer:
- 2 Paket krem şanti
- 2 Bardak süt
- 2 Tane yumurta
- 1/2 Su bardağı şeker
- 1,5 Paket eti kakaolu bisküvi
- 250 gr ceviz
- 1 Paket sütlü çikolata
Üst Kısmı için Malzemeler:
- 1 Paket çikolata sosu
- 500 ml süt
Tatlı Saatim Rokoko Tarifi Yapılışı;
Bir kaba 2 paket krem şantiyi ve 2 bardak sütü ile çırpıyoruz. Ayrı bir kapta 2 adet yumurta ile 1/2 su bardağı şekeri çırpıyoruz. Daha sonra iki karışımı birbirine güzelce karıştırıyoruz.
Karışımın içine kırılmış kakaolu bisküvileri, ufalanmış cevizleri ve küçük parçalara kesilmiş sütlü çikolatayı ekliyoruz. Bu karışımı bir borcama döküp üstünü streçle sarıp 1 gün buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün 1 paket çikolata sosu ile sütü güzelce pişiriyoruz. Çİkolata sosu soğuduktan sonra buzlukta olan karışımın üzerine yayıyoruz. Tekrardan üstünü streçle sarıp 1 gün buzlukta bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Karışımın içine kırılmış kakaolu bisküvileri, ufalanmış cevizleri ve küçük parçalara kesilmiş sütlü çikolatayı ekliyoruz. Bu karışımı bir borcama döküp üstünü streçle sarıp 1 gün buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün 1 paket çikolata sosu ile sütü güzelce pişiriyoruz. Çİkolata sosu soğuduktan sonra buzlukta olan karışımın üzerine yayıyoruz. Tekrardan üstünü streçle sarıp 1 gün buzlukta bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder