Tatlı Saatim Malzemeleri:
• ½ kg toz şeker
• 1 adet nar
• 1su bardağı nohut• 1su bardağı kuru fasulye
• 200 gr aşurelik buğday
• 12 adet kuru kaysı
• 7 adet kuru incir
• 50 gr ceviz içi
• 100 gr iç fındık
• 50 gr çamfıstığı
• 100 gr badem içi
• 50 gr kuş üzümü
• 4 adet karanfil
• 1 kaşık tarçın.
• 1 adet nar
• 1su bardağı nohut• 1su bardağı kuru fasulye
• 200 gr aşurelik buğday
• 12 adet kuru kaysı
• 7 adet kuru incir
• 50 gr ceviz içi
• 100 gr iç fındık
• 50 gr çamfıstığı
• 100 gr badem içi
• 50 gr kuş üzümü
• 4 adet karanfil
• 1 kaşık tarçın.
Tatlı Saatim Yapılışı:
1. Buğday, kuru fasulye ve nohut’u akşamdan ıslamaya bırakın.
2. Ertesi gün kuş üzümünü soğuk suda ıslayın.
3. İncirlerin 4 tanesini saplarından ayırıp iri iri doğrayın diğer 3 ünü süslemek için saklayın (ben rengini kararttığı için hepsini süslemek için kullandım), kaysıları iri iri doğrayın.
4. Ceviz içlerini de iri iri kesin.
5. Akşamdan ıslanan buğday, nohut ve kuru fasulyeleri süzün. Kuş üzümünü de süzün.
6. Ayrı ayrı tencerelere buğday, nohut ve kuru fasulyeleri ilave edin. Nohut ve kuru fasulyelerin üstünü geçecek kadar su ekleyin buğday 1 ltd su ekleyip haşlayın.
7. Nohut ve kuru fasulyeler haşlanınca süzün ve pişmekte olan buğdayın içine ekleyin.
8. Fındık, soyulmuş badem, çam fıstıkların ve cevizlerin yarısını koyup karıştırın arzuya göre karanfil ilave edin (ben 4 karanfili bir cezveye koyup üstünü gececek kadar su koyup kaynattım vesadece suyunu koydum ) ve toz şekeri karıştırarak yedirin.
9. İncir, kaysı ve kuş üzümlerini de ilave edin karıştırın. Son olarak bir miktar tarçın atarak karıştırın (evde varsa çubuk tarçın koyup daha piştikten sonra çıkartabilirsiniz.)
10. Pişirdikten sonra ocaktan alıp kâselere eşit miktarda dökün ve kalan malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyin nar tanelerini de süslemek için kullanabilirsiniz.
2. Ertesi gün kuş üzümünü soğuk suda ıslayın.
3. İncirlerin 4 tanesini saplarından ayırıp iri iri doğrayın diğer 3 ünü süslemek için saklayın (ben rengini kararttığı için hepsini süslemek için kullandım), kaysıları iri iri doğrayın.
4. Ceviz içlerini de iri iri kesin.
5. Akşamdan ıslanan buğday, nohut ve kuru fasulyeleri süzün. Kuş üzümünü de süzün.
6. Ayrı ayrı tencerelere buğday, nohut ve kuru fasulyeleri ilave edin. Nohut ve kuru fasulyelerin üstünü geçecek kadar su ekleyin buğday 1 ltd su ekleyip haşlayın.
7. Nohut ve kuru fasulyeler haşlanınca süzün ve pişmekte olan buğdayın içine ekleyin.
8. Fındık, soyulmuş badem, çam fıstıkların ve cevizlerin yarısını koyup karıştırın arzuya göre karanfil ilave edin (ben 4 karanfili bir cezveye koyup üstünü gececek kadar su koyup kaynattım vesadece suyunu koydum ) ve toz şekeri karıştırarak yedirin.
9. İncir, kaysı ve kuş üzümlerini de ilave edin karıştırın. Son olarak bir miktar tarçın atarak karıştırın (evde varsa çubuk tarçın koyup daha piştikten sonra çıkartabilirsiniz.)
10. Pişirdikten sonra ocaktan alıp kâselere eşit miktarda dökün ve kalan malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyin nar tanelerini de süslemek için kullanabilirsiniz.
Not:
-Şekerini ve kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
-Malzemeler şekeri emdiği için çok tatlı severlerin bir miktar daha tadarak şeker ilave etmeleri gerekebilir.
-Renginin beyaz olması isteyenler dilerse, 1 su bardağı sütü azar azar karıştırarak yedirebilirler veya inciri içine katmadan üstünü süslemek için kullanabilirler.
-Evde bulunana kurubakliyatlardan, birer kaşık çeşitlendirmek için kullanabilirsiniz. Ben birer kaşık kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç ekledim.
-Şekerini ve kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
-Malzemeler şekeri emdiği için çok tatlı severlerin bir miktar daha tadarak şeker ilave etmeleri gerekebilir.
-Renginin beyaz olması isteyenler dilerse, 1 su bardağı sütü azar azar karıştırarak yedirebilirler veya inciri içine katmadan üstünü süslemek için kullanabilirler.
-Evde bulunana kurubakliyatlardan, birer kaşık çeşitlendirmek için kullanabilirsiniz. Ben birer kaşık kırmızı mercimek, bulgur ve pirinç ekledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder