PATATES KROKET TARİFİ

Sofralarımıza yakışan ve her öğün yapılabilecek muhteşem patates hamuru kızartmasını, ramazan günlerinde de pratik olarak yapabilirsiniz. Yapılışı kolay lezzeti çok olan Patates Kroketleri bol yeşillik üzerinde servis ederek,İftar ve davet sofralarınız hem görünümü şık hemde lezzetli alternatifler sunabilirsiniz.


PATATES KROKET TARİFİ

patates kroket tarifi

Tatlı Saatim Malzemeleri;

• 5 adet patates
• 2 adet yumurta
• 3 çorba kaşığı nişasta
• 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
• 1 paket kabartma tozu
• 1 kase un
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 kase galeta unu
• Sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber


Tatlı Saatim Yapılışı;

1. Orta boy patatesleri haşlamak için bir tencereye yerleştirip haşlayın ve haşlanan patatesleri rendeleyin.
2. Üzerine 1 yumurtayı, unu, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri ve kabartma tozunu ilave ederek güzelce yoğurun.
3. Elde ettiğimiz patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar alın ve istediğiniz şekli verin.
4. Patatesleri önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın.
5. Kızartma yapabileceğimiz derin bir tavaya sıvı yağı koyup kızmasını bekleyin.
6. Kızan yağa patatesleri atarak kızartın ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Notlar
• Kızartma yağı çok kızgın olmasın. Çünkü patatesler patlayabilir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri