KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Tatlı Saatim Malzemeleri;
• 1 lt su (~5 su bardağı)
• 2,5 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 tablet et suyu
• 1 adet havuç
• 1 çorba kaşığı un
• Tuz
Tatlı Saatim Üzeri İçin;
• Kuru nane
• Kırmızı pul biber
• 1-2 dal maydanoz
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tatlı Saatim Yapılışı;
1. Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın.
2. Margarini bir tencerede eritin ve soğanı bu yağda kavurun.
3. Soğanlar pembeleştiğinde, salça ve unu ekleyip karıştırın.
4. Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın.
5. Mercimek ve küçük doğradığınız havuçları tencereye ilave edin.
6. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra et suyu tabletlerini ve suyu ekleyin.
7. Mercimek ve havuç yumuşayıp ezilinceye kadar pişirin.
8. Piştikten sonra tuzunu ekleyin.
9. Süzgeçten yada blender dan geçirin.
10. Üzeri için tavada kızdırdığınız sıvıyağa çok az nane ve kırmızı pul biber ekleyip hafif kavurun.
11. Çorbanın üzerine hazırladığınız bu kırmızı biberli yağı gezdirin.
12. Maydanozları ince kıyıp çobanızın üzerine serpin.
13. Limon eşliğinde sıcak servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder