ÇOBAN PİLAVI TARİFİ

Tatlı Saatim size yemeğe davet edilen misafirlerinize sofralarınızda mutlaka pilav sunmak ister. Misafirlerimize severek hazırlayabileceğimiz yapılması kolay bu çoban pilavı tarifini de ben sizlere sunuyorum. İçerisindeki bulgur, pirinç, mercimek ve kuş üzümü ile sofranızdakilerin beğenisini toplayacağınızdan emin olun.


ÇOBAN PİLAVI TARİFİ

pilav çeşitleri tarifi

Tatlı Saatim Malzemeleri:
• 2 su bardağı pirinç
• 1 su bardağı bulgur
• ½ su bardağı yeşil mercimek
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 4 adet taze soğan
• 3,5 su bardağı sıcak su
• ½ çay bardağı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• ½ demet nane
• Tuz

Tatlı Saatim Yapılışı:
1. Bulgur ve pirinci ayrı ayrı bol su ile yıkayıp suyunu süzün.
2. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletip suyunu süzün.
3. Mercimeği bol su ile yıkadıktan sonra bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın.
4. Haşlanan mercimeklerin suyunu süzün.
5. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında pişirin.
6. Kıyılmış taze soğan ve suyu ilave edin.
7. Kaynayınca tuz, pirinç, bulgur ve haşlanan mercimeği ilave edin.
8. Kuş üzümü ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapayın.
9. Yüksek ateşte 2 dk. pişirdikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
10. 20 dk. demlenmesini sağlayın.
11. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri