BADEMPARE TATLISI TARİFİ
Tatlı Saatim Malzemeleri;
• 4,5 su bardağı un
• 200 gr margarin
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı badem
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
Tatlı Saatim Üzeri İçin;
• Bütün badem
Tatlı Saatim Şerbeti İçin;
• 4 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı su
• ¼ adet limon
Tatlı Saatim Yapılışı;
Öncelikle bir kabın içine un alın ve ortasını havuz gibi açarak margarini koyun. Yumurtaları 1 su bardağı badem ile rondoda toz haline getirin. Üzerine vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu koyarak hamuru yoğurun. Daha sonra hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şeklinde şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Herbirini dilediğiniz kadar ve dilediğiniz şekilde bademe batırın. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için ise tenceremize şeker ve suyu koyarak iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra çeyrek limonunu da ekleyerek bir taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın. Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkan badem parelerin üstüne dökün bir süre şerbetin çekmesini bekleyin. Bu arada badem pareleri çevirerek her yerinin şerbet olmasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder