ÇİKOLATA ŞELALESİ TATLISI TARİFİ
• 150 gr bitter çikolata
• 50 gr tereyağı
• 1 çay bardağı un
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 tutam tuz
• 2 yumurta
Tatlı Saatim Yapılışı;
1. Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritip ocaktan alın.
2. Un, toz şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın.
3. Sufle kalıplarını yağlayıp, çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın.
4. Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
5. Kalıpları tabağa ters çevirip kekleri aktarıp, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek ve vanilya dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
• Fırınınıza göre pişirme zamanını ayarlayabilirsiniz. Çok pişirirseniz, çikolatanız içinden akmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder