Dutlu pasta görünüm ve lezzet olarak çok doğru bir tercihtir. Konuklarınıza sunabileceğiniz eşsiz bir çeşit olan dutlu pastayı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Tatlı tariflerinde sizler için hazırladık.
Öncelikle bisküvileri ufalayalım. İçine tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştıralım. 23 cm. çapındaki kelepçeli kalıbının tabanına tereyağlı bisküviyi yayalım. Üzerini streç folyoyla kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletelim. Jöleyi 6 tatlı kaşığı suyla birlikte kısık ateşte eritelim ve 5 dakika soğumaya bırakalım.
Daha sonra süt ve labne peynirini mikserle çırpalım. Jöleyi sütlü peynir karışımına ekleyelim. Krema ve eritilmiş beyaz çikolatayı da ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız karışımı buzdolabında soğuttuğumuz bisküvi tabanının üzerine döküp düzeltelim. Üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bir gece bekletelim. Pastanın üzerini dutla süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder