KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

TATLI SAATİM MALZEMELERİ:
  • 150 Gram pirinç unu
  • 4 Su bardağı süt
  • 250 Gram toz şeker
  • 1 Çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 Tatlı kaşığı vanilya
  • Tarçın
  • Su


TATLI SAATİM YAPILIŞI:
Süt bakır tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra şeker ve biraz sulandırılmış pirinç unu ilave edilir.
• Devamlı karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir.
• Hafifçe yağlandıktan sonra ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpiştirilmiş tepsiye boşaltılır, yayılır.
• Hafif hararetli ateşe konur. Altı kızardıktan sonra ateşten alınır. Tepsi, hemen içinde su olan daha geniş bir kaba oturtulur. 2 dakika kadar beklenir.
•  Sudan çıkarılır, soğuması beklenir. Soğuduktan sonra “dikdörtgenler” halinde kesilir. Altlarına spatül sokularak “yanık” kısımlar da kazınır. Bu şekilde tepsiden kaldırılan parçalar 2′ye kat­lanır.
• Yanık kısımları üste gelmek üzere tabaklara konur. Tarçın ser­pilip servis yapılır. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri