Tatlı Saatim Malzemeleri
- 9 Kaşık irmik
- 9 Kaşık şeker
- 2 Yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 Litre süt
- 1 Paket vanilya
- 1 Yemek kaşığı margarin
Tatlı Saatim Yapılışı
İrmik şeker ve 5 bardak sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edin. Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz. Tüm bu aşamalarda sürekli karıştırmaya dikkat edin ki tatlınız dibini tutmasın. Ocaktan indirince hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediniz ve kaselere dökün. (Eğer kaseleri önceden ıslatırsanız soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz) İsterseniz tarçın ya da cevizle süsleyebilirsiniz. (Tarçın ve ceviz istemezseniz süslemede meyve de kullanabilirsiniz) Afiyet olsun.
1 yorum:
ugrak admin yorum
Yorum Gönder