- 5 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 tane muz
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı sakız reçeli (Bulamazsanız içine 1 tane damla sakızı atabilirsiniz)
- yarım paket margarin
Yağı unu hafifçe kavuralım (şöyle un çürümüş gibi olana kadar ) sütünü hızlıca karıştırarak ekleyelim.
Kaynadıktan sonra altını kısalım ve vanilya ile sakız reçelini ekliyelim.
7-8 dk mixerle çırpalım.
Yapışmaması için fincanları suyla ıslattıktan sonra karışımı içine dolduralım.
Üzerlerine muz dilimleri dizelim
Buzdolabında 2-3 saat bekletelim
Fincanların üzerine su koyalım ama sonra hemen dökelim.
Islattığımız bıçakla kenarlarını hafif çevirip ters çevirelim ve muhallebiyi çıkaralım
Birer porsiyonluk tekerlek şeklinde dilimleyelim
Ayrı bir tabakta bolca Hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder