GÜLLAÇ TATLISI TARİFİ

Tatlı Saatim Malzemeleri:
  • 6 yaprak güllaç
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kase dövülmüş ceviz içi veya fındık içi
  • 3 çorba kaşığı gül suyu

Tatlı Saatim Yapılışı: İlk önce sütü kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp içerisine şekeri koyup eritin.Büyük bir tepsi içine dökerek ılıyınca gül suyunu da ekleyin. Güllaçların birer birer şekerli sütün içinde yumuşaması gerekiyor. Sonra  güllaçlar sekiz eşit parçaya bölünür ve parçalar birer birer tabağa koyulur. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir.Sıkı olmayacak şekilde katlanarak son uç alta gelecek şekilde servis tabağına dizelim. Üzerine nar tanelerini serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri