NUTELLALI AÇMA TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Bir paketin dörtte biri maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
Krem çikolata nutella veya evde kalmış bayatlamış kahvaltılık çikolata
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamuru mayalanana kadar bekletelim
Hamuru iki bezeye bölelim ve resimdeki kalınlıkta 1 cm şeklinde açalım
Çikolatanın bulunduğu kabı mıkro dalgada veya sıcak suda ısıtalım (benmari usulü ) ve 1. Kata sürelim.
2. Katı serelim ve resimdeki gibi şeritler halinde keselim
Bir ucundan başalayarak şeklimizi verelim.
Yarim saat civarı tepside dinledirip 200 derece pişirelim
Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri