KIBRIS TATLISI TARİFİ

Tatlı Saatim MALZEMELERİ
1paket un (ıkıloluk)
1 bardak sıvı yag
1kucuk sana
1bardak seker
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2-3 parmak cıcek suyu

Tatlı Saatim HARCI İÇİN
ogutulmuş cig
badem (cok un gıbı olmasın)
tarcın
seker(agız tadına gore konulur)

YAPILIŞI
Tum malzemeler karıstırılır ve ıyıce yogrulup kulak memesı kıvamına getırılır.(hamur sert olursa cıcek suyu ıle yumuşatılır.)Ortası acılıp harc ıcıne konulup sekıl verılır.Tepsıye dızılır.150 derecelık fırında pısırılır ust kızarmayacak.Fırından cıkarılınca soguduktan sonra uzerıne cıcek suyu gezdirilip pudra sekeri serpılıp servıs yapılır.

Harcın yapılısı
Bademler ögutuldukten sonra bıraz su konulup yumuşatılır.Daha sonra tarcın ve seker konulup bademlerle karıştırılır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri