ÇİKOLATA VE BÖĞÜRTLENLİ TATLI TARİFİ

Kurabiye Taban icin:
  • 1 bardak un
  • 1/4 bardak pudra sekeri
  • 115 gm soguk tereyag
Dolgu icin:
  • 1/2 bardak tanesi ayrilmis bogurtlen receli
  • 130 gm oda sicakliginda krem peynir
  • 3 yemek kasigi sut
  • 250 gm kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
Glazur icin:
  • 115 gm damla cikolata
  • 2 yemek kasigi tereyag
Yapılışı:
Firini 190Cye isitin. Un ve pudra sekerini bir kaba alin. Ufak parcalara kestiginiz tereyagini da buna ekleyin. Bir catalla ezerek iyice halledin. Elde ettiginiz karisimin puturleri olacak, ama bunlarin kucuk olmasina dikkat edin. Bunu 23 cmlik kare firin tepsisine bastirarak yayin. 10-15 dakika ya da hafifce kizarincaya kadar pisirin. Firindan cikarip uzerine 1/2 bardak bogurtlen recelini yayin. Tepsi bir kenarda beklerken, yumusamis krem peynirinizi ve 3 kasik sutu bir kapta cirpin. Beyaz cikolatanizi ben mari usulu eritip krem peynire katarak iyice karistirin. Simdi bu beyaz cikolatali dolguyu mumkun oldugunca karistirmadan ince bir kat olarak recelin uzerine sivayin. Buzdolabinda biraz sogumaya birakin. Bu arada cikolata ve tereyagini yine ben mari usulu, ya da mikrodalga veya ocak ustunde karistirarak eritin. Fazla soguyup sertlesmeden, beyaz cikolata katinin uzerine dokup bir kasigin tersiyle duzelterek yayin. Katlar sertlesinceye kadar buzdolabinda bekletin. Kucuk karelere keserek servis yapin. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri