Malzemeler
1 su bardağı toz badem
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
100 gram bütün badem
40 gram eritilmiş çikolata
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
100 gram bütün badem
40 gram eritilmiş çikolata
Hazırlanışı
Su ve şekeri orta ateşte bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine limon suyunu ilave edin.
Bir kaç damla soğuk su serpip 10-15 dakika soğumaya bırakın.Şekerli su ılıdıktan sonra tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın.
Karışım beyazlaşınca toz bademi ekleyin.Karışımınızın daha da katılaştığını göreceksiniz.Elde ettiğiniz hamuru küçük parçalar halinde kopartıp yassı bir şekil verin.Her bir badem topunun üzerine birer badem yerleştirin.Çikolatanızı eritin ve bademlerin üzerlerinde gezdirerek süsleyin.Afiyet olsun.
Bir kaç damla soğuk su serpip 10-15 dakika soğumaya bırakın.Şekerli su ılıdıktan sonra tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın.
Karışım beyazlaşınca toz bademi ekleyin.Karışımınızın daha da katılaştığını göreceksiniz.Elde ettiğiniz hamuru küçük parçalar halinde kopartıp yassı bir şekil verin.Her bir badem topunun üzerine birer badem yerleştirin.Çikolatanızı eritin ve bademlerin üzerlerinde gezdirerek süsleyin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder