3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2,5 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 paket süt kreması
Çikolata sosu:
200 ml süt kreması
200 gr bitter kuvertur çikolata yada normal çikolata
Yapılışı:
Kremayı tencerenin içine koyun kaynamaya yakın çikolataları ilave edin ve ocaktan alın soğutun.
Karıştırma kabının içerisine önce yumurtaları toz şekeri ve vanilyayı ilave edip köpük köpük olana kadar mikserimizle çırpıyoruz. Daha sonra sıvıyağımızı da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Yoğurdumuzu da ekledikten sonra ayrı bir yerde elediğimiz unumuzu ve kabartma tozu karışımızı ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp birisine kakao ilave dip karıştıralım diğer hamur sade kalsın. İki hamurumuzu da ayrı kalıplara koyup önceden ısıttığımız 170 C fırınımızda pişirelim.
Pişirdiğimiz kekelerimizi soğuduktan sonra eşit olarak boyuna 2 ye kesin renkler çapraz gelecek şekilde kakaolu ve sade keki yan yana koyup aralarına krema sürün üst katına da yine aynı yöntemle kekleri yerleştirin. Çikolata sosunu hazırladığımız kekin üzerine sürün. üzerine Hindistan cevizi veya istediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. afiyet olsun.