Muhallebisi İçin:
- 1 lt süt
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket kremşanti
Arasına:
- 2 paket kakaolu petibör bisküvi
- 4-5 adet şeftali (istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzerine:
- 1 paket çikolata sosu ve süt
Yapılışı:
Önce bir tencereye süt un ve şekeri koyup muhallebimizi yapalım.Muhallebi piştikten sonra kısa bir süre ılınmasını bekleyelim ,Muhallebi ılınırken biz soyulmuş şeftalileri ve 1 yemek kaşığı şekeri rondadan geçrip püre haline getirelim.Ilınan muhallebinin içine toz kremşantiyi katıp mikserleyelim.Yarısını borcama boşaltalım ve üzerine bisküvilerimizi 1 kat döşeyelim.Arasına meyve püremizi döküp tekrar üzerini bisküvi ile kaplayalım.En son olarak üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosumuzu da dökerek dolapta soğumasını bekleyelim ve sonra afiyet yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder