Tatlı Saatim Malzemeleri:
Tatlı Saatim Yapılışı:
1. Sıcak su dolu bir kabı kısık ateşte ocağın üzerine koyun.
2. İçine ocaktaki kabın daha küçüğü ve cam olan ısıya dayanıklı kabı içine oturttun.( suyun seviyesi bu kabın yarısına kadar denk gelmelidir)
3. Yumurta akı ve şekeri cam kasenin içine ilave edin ve çırpma teli ile köpük köpük olana kadar çırpın.
4. Ardından sıkma torbasına alın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin, ardından sıkma torbasından istediğiniz büyüklükte sıkın.
5. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.
6. Servis tabağına alıp çikolata sosu, böğürtlen sosu veya mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.( yaz aylarında dondurma ile servis yapabilirsiniz.)
2. İçine ocaktaki kabın daha küçüğü ve cam olan ısıya dayanıklı kabı içine oturttun.( suyun seviyesi bu kabın yarısına kadar denk gelmelidir)
3. Yumurta akı ve şekeri cam kasenin içine ilave edin ve çırpma teli ile köpük köpük olana kadar çırpın.
4. Ardından sıkma torbasına alın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin, ardından sıkma torbasından istediğiniz büyüklükte sıkın.
5. 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirin.
6. Servis tabağına alıp çikolata sosu, böğürtlen sosu veya mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.( yaz aylarında dondurma ile servis yapabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder