LAZ BÖREĞİ TATLISI TARİFİ

Tatlı Saatim HAMURU İÇİN
  • 1 yumurta
  • 1 subardağı yoğurt
  • yarım subardağı sıvıyağ
  • çay kaşığının ucuyla tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • arasına serpmek için; nişasta
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

ÜZERİNE
  • yarım çay bardağı ayçiçekyağı
  • 50-60 gr tereyağ
  • ve pudra şekeri

ŞERBETİ
  • 3 litre su
  • 3 litre şeker
  • yarım limon suyu

Tatlı Saatim YAPILIŞI
Önce muhallebiyi hazırlayın. Süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip, arada bir çırpma teliyle karıştırarak soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. Daha sonra masanın üzerine alarak, azar azar un serpip, hamur iyice özleşene kadar yoğurma işlemine devam edin.
Pürüzsüz bir kıvama gelen hamuru önce iki parçaya ayırın. Daha sonra her parçayı 15-20 küçük parçaya bölüp, küçük bezeler haline getirin. Aynen baklava yapar gibi bu parçaları birer birer, küçük bir tabak ebadında açıp, aralarına nişasta serperek üstüste koyun.
Sonra hepsini birden dikkatlice, tepsi boyutundan biraz daha büyük boyutta açın ve tepsiye yayın. Soğumuş olan muhallebiyi üzerine döküp, kaşıkla her tarafına eşit olarak yayın. (tepsiye koyduğunuz zaman hamurun kenarları tepsinin biraz yukarısına doğru çıkmalı ki muhallebi akmasın)
İkinci hamur parçası içinde aynı işlemi tekrarlayıp, muhallebinin üzerine serin. (ikinci gurubu tam tepsi boyutunda açın) 4×4 cm’lik kareler halinde dilimleyin. Tereyağ ve ayçiçek yağını tavada karıştırarak eritin. (Yağ önce köpürüp daha sonra iyice kızacak ve köpüğü sönecek) Dilimlediğiniz tatlının üzerine kaşıkla yağ gezdirip, 180 derecede ısıttığınız fırında koyun. Hafif pembeleşmeye başladığı zaman fırını 160 dereceye düşürüp iyice içini çekene kadar pişirin, ama fazla kızarmasın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri