VİŞNE REÇELİ TARİFİ

Tatlı Saatim Vişne Reçeli Malzemelei
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Tatlı Saatim Vişne Reçeli Yapımı
Vişneleri yıkayıp suyunu süzünüz ve saplarını temizleyiniz.Çekirdeklerini çıkartınız.Bir tencereye vişneleri alınız ve üzerine toz şekeri dökünüz.Bu şekilde vişneler sulanana kadar bekletiniz.Tencereyi ocağın üzerine koyunuz.Kısık ateşte arzu edilen kıvama gelene kadar, ara sıra üzerindeki köpüğü kevgirle alarak, yaklaşık kırk beş dakika kaynatınız.Ocağı söndürmeden önce birkaç damla limon suyu ilave ediniz.Reçelin kıvamını kontrol etmek için temiz bir tabağa kaşıkla alınız.Soğuduktan sonra elinizle dokunduğunuzda reçel şurubu büzüşüyorsa kıvam tamam olmuş demektir.Temiz kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatınız
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri