Tatlı Saatim Vişne Reçeli Malzemelei
Tatlı Saatim Vişne Reçeli Yapımı
1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Tatlı Saatim Vişne Reçeli Yapımı
Vişneleri yıkayıp suyunu süzünüz ve saplarını
temizleyiniz.Çekirdeklerini çıkartınız.Bir tencereye vişneleri alınız ve
üzerine toz şekeri dökünüz.Bu şekilde vişneler sulanana kadar
bekletiniz.Tencereyi ocağın üzerine koyunuz.Kısık ateşte arzu edilen
kıvama gelene kadar, ara sıra üzerindeki köpüğü kevgirle alarak,
yaklaşık kırk beş dakika kaynatınız.Ocağı söndürmeden önce birkaç damla
limon suyu ilave ediniz.Reçelin kıvamını kontrol etmek için temiz bir
tabağa kaşıkla alınız.Soğuduktan sonra elinizle dokunduğunuzda reçel
şurubu büzüşüyorsa kıvam tamam olmuş demektir.Temiz kavanozlara doldurup
kapaklarını sıkıca kapatınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder