3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı tahin
1/4 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Çay bardağı susam
3 Çorba kaşığı cevizi içi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı tahin
1/4 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Çay bardağı susam
3 Çorba kaşığı cevizi içi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un
Hazırlanışı
Yumurtaları mikserle çırpıp şeker ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
3-5 dk. çırptıktan sonra tahin, yağ, ceviz içi ve un koyarak çırpmaya devam edelim.
Hamur katı olmayacak sıvı olması lazım. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra kek kalıbını yağlayıp, susamları kalıbın içine döküp her tarafına yaydıralım.
Kek hamurumuzu da dökerek 170 derecede 45-50 dk. pişirelim.
Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
3-5 dk. çırptıktan sonra tahin, yağ, ceviz içi ve un koyarak çırpmaya devam edelim.
Hamur katı olmayacak sıvı olması lazım. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra kek kalıbını yağlayıp, susamları kalıbın içine döküp her tarafına yaydıralım.
Kek hamurumuzu da dökerek 170 derecede 45-50 dk. pişirelim.
Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder