KRUVASAN TARİFİ

Tatlı Saatim Malzemeleri
4,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (21 gramın yarısı)
50 gr margarin2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı

Tatlı Saatim Yapılışı
Öncelikle sütü ısıtın.
Sütü ısıttığınız kabın içine ufaladığınız mayayı ve şekeri ilave ederek eriyene kadar karıştırın.
Unun tamamını geniş bir yoğurma kabına koyun.
Ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız mayayı ilave edin, 10 dakika kadar ön mayalanma için bekleyin.
Ön mayalanma bitince geri kalan tüm hamur malzemesini yoğurma kabına ekleyerek kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Kabın üzerini streç film ile kapatarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirin.
Hamur iki katına çıktıysa mayalama işleminiz başarılı demektir.
Mayalama işleminden sonra hamurunuzu hafif unlanmış tezgaha alın ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
Dikdörtken şeklinde açtığınız hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünün, sağ ve sol taraflara 50 gr margarini elinizle sürün, bu parçaları ortada birleştirin.
Bu işlemi yaptıktan sonra hamuru sığacağı bir kaba alın üzerini streç film ile kaplayarak dolapta yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın (hamuru açma, katlama ve dolapta dinlendirme).
İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra sonra hamuru son kez unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. 25-30 cm boyunda ve taban kenarı en az 10 cm olan üçgenler halinde hamuru kesin.
Geniş kenardan başlayarak hamuru yuvarlayın.
Hamurları yağlı kağıt ya da yapışmaz tepsi kağıdı serilmiş fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizin.
10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri