Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
125gr yumuşamış tereyağ/margarin
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
Yapılışı
1 su bardağı kuru fasulyeyi ıslatın, şiştikten sonra az bir suyla haşlayın.
İki bardak haşlanmış fasulyeyi mutfak robotu ya da el karıştırıcısı ile iyice ezin.
Haşlama suyundan çok az ekleyip bu ezme işini kolaylaştırabilirsiniz, konserve kullandıysanız birazcık süt ekleyebilirsiniz.
Diğer malzemeleri de ezilmiş fasulyelere ekleyip iyice karıştırın.
Çok sulu bir karışım oluyor, un eklemeyin ama Karışımı 22 x 33cm (9 x 13 inch) ebadında metal bir fırın tepsinize dökün.
borcam olmayan bir kapta pişirin. Çıkarması kolay olsun diye tepsiye
alimunyum folyo ile kaplayın ve karışımı 150 derece fırında yaklaşık 1
saat pişirin.Üzerine bir sos gerekmiyor ama dilerseniz ufak yuvarlaklar
yapıp üzerine çikolata sosu döküp ikram edebilirsiniz Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder