PROFETİROL TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • bir tutam tuz
İÇ KREMASI İÇİN:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 paket hazır çikolata sosu
YAPILIŞI:
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini,
1yemek kaşığı tozşekeri ve bir fiske tuzuda koyarak
kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice
karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak
pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını
bekleyin.Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı
hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu nokta önemli bir
Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice
yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura
iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş oluruz.
Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice
karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra
hamuru 5-10 dakika dinlendirin tepsiye ben dondurma kaşığını
kullandım ceviz büyüklüğünde aralarında boşluk kalarak dizelim
180 derece önceden ısıtdığımız fırına sürelim üzeri kızarana
kadar yaklaşık 35-40 dakika Hamurlar piştikten sonra kremasını
hazırlayın.Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak
kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını
ekleyerek karıştıralım Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek
ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve
tepsiye dizin üstüne önceden hazırladığınız çikolata sosunuda üzerlerinegezdirelim ..Afiyet olsun ;)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri