KEDİDİLLİ YALANCI PROFİTEROL TATLISI TARİFİ
- 1 lt süt,
- 200 gr kedidili,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 paket sade kremşanti, kremşantiyi hazırlamak için 1 bardak süt
Tatlı Saatim Üzeri için: 1 paket çikolata sosu ve sosu hazırlamak için 2.5 su bardağı süt
Tatlı Saatim Hazırlanışı: Un, şeker ve 1 lt sütü bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim, daha sonra ocaktan alıp mikserle çırpalım ve ılımaya bırakalım.
Bu sırada kremşanti tarifine göre hazırlanıp ılınan muhallebinin içine katılırak kaşık yardımıyla karıştırılır. içine 3 parçaya böldüğümüz kedidilleri eklenip karıştırılır ve borcama dökülür.
Son olarakta çikolata sosu yapılır ve en üste yayılır.
Buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra üzerini yeşil fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder