GELİN BOHÇASI TATLISI TARİFİ
Tatlı Saatim Malzemeleri:
Krep için:
- 4 yumurta
- 3 kaşık kakao
- kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bard. un
- 50 gr eritilmiş margarin
- çeyrek su bard. su
- 1.5 su bard. süt
- (ölçüsü yarım kepçe olcak şekilde 16 lık teflon tavada tek tarafları pişicek)
Tatlı Saatim Kreması için:
1 su bardağından 1 parmak aşağıya un, kalanına mısır nişastası doldur. 1 su bardağı şeker, 5 su bardağı süt, 1 kibrit kutusu margarin, 1 paket vanilya ile muhallebiyi yapıp çırpalım, soğuyunca içine 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı süt koyup tekrar çırpalım. Üzeri için: Çikolata sosu ve toz şan fıstığı.
Tatlı Saatim Hazırlanışı: Krepleri pişirelim.. Pişen krepi sıcak haldeyken bir kaseye alıp, içine 1 kaşık muhallebi koyup ağzını bohça şeklinde katlayalım. Üzerlerini toz şan fıstığı ve çikolata sosuyla süsleyelim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
bu tatlıyı çok seviyorum geçenlerde yengem yapmıştı bayıla bayıla yedik :))))
Yorum Gönder