Rize Mutfağı’na ait siyah üzümle yapılan lezzetli bir muhallebi çeşiti olan Pepeçura tarifi…
Malzemeler:
• 2 kg kokulu siyah köy üzümü
• 2 yemek kaşığı mısır unu
• 3 yemek kaşığı un
• 1 bardak şeker
Yapılışı
Üzümleri temizledikten sonra dalından ayıklayp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirin. Yaklaşık yarım saat kadar pişirmenizde fayda var. Daha sonra süzgeçten geçirip posalarını ayırın ve atın. Kalan üzüm suyunu tekrar tencereye alıp mısır unuyla şekeri ilave edip sütlaç kıvamanına gelene kadar yarım saat boyunca pişirin.Kaselere koyup üzerini istediğiniz ggibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder