Malzemeler:
Alt tabanı:
2 paket pötibör bisküvi
50 gr erimiş margarin
1 kaşık kakao
4 kaşık pudra şekeri
2 kaşık portakal reçeli ( başka çeşit de olabilir)
azıcık süt
Dolgu Malzemesi:
4 bardak süt
1 bardak tozşeker
5 kaşık irmik
1 kaşık mısır nşastası
1 vanilya, portakal kabuğu
200 gr tatlı lor ( ben kendim sütten kestirdim)
Üstü için:
1 kase vişne
1 bardak vişne suyu
3 kaşık tozşeker
2 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı:
Bisküvileri minik parçalar halinde kırın. Buna erimiş margarin, kakao, pudra şekeri, reçeli karıştırın ve yoğurun. Eğer toplanmıyorsa azar azar süt ekleyin.
Hamur kıvamına gelince bunu 26 cmlik çemberli kalıba taban olarak bastırın ve buzdolabına kaldırın.Başka yuvarlak veya köşeli bir fırın kabına da yapabilirsiniz.
Dolgu malzemesi için süt, şeker,irmik ve nişastayı bir tencerede göz göz olana kadar pişirin, vanilya ve portakal kabuğunu da ekleyin, soğutun.
Tatlı loru pütürlü kalmasın diye süzgeçten geçirin ve tatlıya ekleyin. Mikserle iyice çırpın.
Bunu dolaptaki mozaik pastanın üzerine yayın ve yine dolaba kaldırın.
Üstü için vişnelerle pişirdiğiniz vişne suyuna şeker ve 2 tatlı kaşığı nişastayı ekleyip jöle kıvamına gelene kadar pişirin. Kalan vişne tanelerini tatlının üzerine dizin, vişne jölesini de üzerine yayıp dolaba koyun. Afiyet olsun