TEL KADAYIFLI MUHALLEBİ

malzemeler:
  • 250 gr kadayıf (hazır paketlerde pişmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağından biraz eksik tozşeker
  • 4 kaşık tereyağ
Muhallebisi için:
  • 1 kg süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • kremşanti
Yapılışı:
Kadayıfı elinizle ufalayarak tencereye koyun ve yağla birlikte kavurun daha sonra şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun..muhallebiyi pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekleyip kremşantini ilave edin ve mikserleyin.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine serip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.Afiyet olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri