ŞEKERPARE TARİFİ

malzemeler :
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı irmik
1 adet kabartma tozuAldığı kadar un
Üzeri için badem içi veya ceviz içi

Şerbeti İçin :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı :
Öncelikle tatlımızın şerbetini bir tencerede hafif koyulaşıncaya kadar kaynatıp, soğutalım. Şerbetli tatlılarda malzemelerden bir sıcak , biri soğuk olur.
Daha sonra yumurta , pudra şekeri , margarini , irmiği , kabartmatozunu genişçe bir kaba koyup karıştıralım ve aldığı kadar unu dökerek yoğuralım. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Sonra hamurdan elimizle kopardığımız küçük parçaları yassıltarak yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamur parçalarının üzerine badem veya ceviz içlerini bastıralım. Bütün hamuru böyle aynı işlemden geçirelim. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verelim. Üzerleri hafif kızarına yani pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen şekerpare hamurlarını fırından çıkardıktan sonra soğuyan şerbeti hemen üzerine eşit bir şekilde dökerek bir tepsi kapatalım. Tatlımızın şerbeti kendini çekene kadar bekleyelim.Afiyet Olsun….;)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri