PUF PASTA TARİFİ

Malzemeler
Kek için;
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu, vanilyaMuhallebisi için;
75 gr. tereyağı
yarım su bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 paket vanilin
yarım litre süt
ayrıca; muz ve soğuk süt YAPILIŞI
Kek için olan malzemeler karıştırılarak 175 derecelik fırında pişirilir.
Muhallebi için; margarin, un ve nişasta, unun kokusu çıkana kadar kavrulu. Kalan malzemeler de eklenip krema kıvamına gelene kadar kaynatılır.
Kek pişince, hafif soğutulup çay bardağıyla kesilir. Artan kısımlar blenderla ufalanır ve geniş bir kaseye alınır.
Kesilen dairelerden biri alınıp soğuk süte batırılır. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı muhallebi koyulur. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine daldırılıp muhallebili kısım kek parçalarıyla kaplanır. Avuç içine alınarak şekli yuvarlatılır. Aynı işlem diğer keklere de uygulanır. Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır…Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri