Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı ile)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı+ 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi İçin- 2,5 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
4,5 bardak süt
- 1 kutu çiğ krema (200 ml.)
Meyveli Sos İçin (meyve ölçülerini yaklaşık verdim, miktarlar değişebilir)
- 2,5 – 3 su bardağı kadar portakal suyu (ben mevsimin son portakallarının suyunu sıkmıştım ama hazır meyve suyu da kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 – 5 dilim ananas (taze veya konserve farketmez)
- 1 adet muz
- 10 – 12 adet çilek
- 2 adet kivi
- Pişince üzerine 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı1. Yumurta ile şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra sütü ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. En son unla birlikte kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek hamurunu dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında keki pişirin. Hamurun ince bir tabaka halinde olması normal, pişerken kabaracak.
2. Kek pişerken bir tencerede muhallebisini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Çiğ krema hariç tüm malzemeleri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Oldukça koyu kıvamlı bir muhallebi oluyor, panik yapmayın.  Ilımaya bırakın.
3. Fırından aldığınız sıcak kekin üzerine fırından çıkardıktan 5 dk. sonra soğuk sütü dökün.
4. Ilıyan muhallebiye çiğ kremayı ekleyip mikserle güzelce çırpın ve kekin üzerine dökün ve en az 1 saat soğumaya bırakın ki üzeri kaymaklanıp donsun, meyve salatamız kremanın içine batmasın.
5. Meyveli sos için küçük bir tencerede portakal suyu, şeker ve nişastayı jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, ılımaya bırakın.
6. Minik küpler halinde doğradığınız meyveleri portakal sosuna ilave edip harmanlayın, tatlı kremasın üzerine yayın. Buzdolabında soğutun ve serin serin ikram edin.