MEYVELİ PASTA TARİFİ

MALZEMELER:
Pandispanya için:
5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı su ve limon suyu karışımı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un3 çorba kaşığı şeker
60 gr margarin (çeyrek paket)
1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için:
Yarım su bardağından az fazla portakal suyu veya süt
1 çorba kaşığı şeker
Süslemek için:
Muz, Çile, Şeftli (arzuya göre değişebilir)
Yarım paket tart jöle
HAZIRLANIŞI:
Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Su ve limon suyu karışımını da ekleyerek karıştırın. Kelepçeli kalıba (herhangi bir yuvarlak kalıp da olabilir) dökerek 180 derecelik fırında pişirin.
Kreması için nişasta, un, şeker ve sütü bir tencereye alarak pişirin. Ocaktan inince margarini ilave edip mikserle çırpın. Krema biraz ılınınca 1 çorba kaşığı toz krem şantiyi ekleyerek çırpın.
Pandispanyayı ikiye bölün. Kekin bir katını şekerle tatlandırdığınız portakal suyu ile ıslatın ve kremanın üçte ikisini üzerine dökün. Üzerini muz dilimleri ile kaplayın. Kremanın geriye kalan üçte birini de muz dilimlerinin üstüne dökün. Diğer keki de portakal suyu ile ıslatıp kremanın üzerine kapatın. 1 poşet krem şantiyi çırparak pastanın her tarafını kaplayın.
Yarım paket tart jöleyi tarifine uygun olarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Pastanın üzerini muz ve çilek dilimleri ile süsleyin.Ilınan jöle ile meyvelerin üstünü kaplayın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra pastanız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri