İTALYAN MERENG TARİFİ

Malzemeler

1 bardak tepeleme toz şeker
1 bardak su
5 yumurta akı
Bir fiske tuz
1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı

1. Şeker ve suyu saplı bir kapla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerine biriken köpüğü alın. Fondan kıvamına gelene kadar kaynatın.
2. Beş yumurta akını dikkatlice ayırın, bir fiske tuz katıp önce hafif, sonra kuvvetlice çırpın. Katı hale getirinç
3. Fondan kıvamındaki kaynayan şurubu, yumurta aklarına azar azar katarak hızlıca karıştırın. Vanilya katıp gerektiği biçimde kullanın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri