Şerbeti İçin:

► 3,5 su bardağı toz şeker
► 3,5 su bardağı su
► 1/2 tatli kaşığı limon suyu
Malzemeler
► 7 adet yumurta
► 8 kahve fincam Hindistan cevizi
► 2 kahve fincam un
► 3 kahve fincam toz şeker
► 1/2 çay bardağı sıvıyağ
► 1 paket kabartma tozu
Şerbetin HazIrlanması:
• Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hindistan Cevizi Tatlısı Tarifi:
• Yumurtalar şekerle birlikte çırpılır Sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Elenmiş un,
Hindistan cevizi, kabartmatozu eklenip mikserin düşük ayarıyla çırpılır.
• Hamur, margarinle yağlanıp tabanına un serpilen 25 – 30 cm. çapındaki kalıba
boşaltılır. 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirilir.
• Fırından alınır alınmaz üzerine önceden hazırlanıp soğutulan şerbet dökülür.Üzeri hindistan cevizi ilesüslenerek servis yapılır..Afiyet olsun