ÇİLEKLİ BROWNİ TARİFİ

Hamuru için: 60 gr. acı çikolata, 125 gr. tereyağ, 250 gr. toz şeker, 125 gr. un, 2 adet yumurta,
1 paket vanilya ve 1 su bardağı çilek marmelatı
Üzerine sürmek için: 185 gr. pudra şekeri, 3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı margarin (eritilmiş ve sıcak olacak) , 1 paket vanilya ve 2 yemek kaşığı sıcak su
Malzemeler

• Önce bir tencere içinde tereyağ ve çikolatayı kısık ateşte eritip, sonra ateşten indirelim.
• Ilışınca içine toz şekeri, yumurta ve vanilyayı ekleyelim, bir tahta kaşıkla karıştıralım.
• Sonra bu karışımı 20-25 cm'lik yağlanmış kare bir kaba dökelim ve yayalım.
• Öte yandan çilek marmelatını çatal yardımı ile iyice ezelim ve browni üzerine bir kaşık yardımı ile parça parça yerleştirelim.
• Fırınımızı en az 10 dakika öncesinden 175 dereceye ayarlayalım ve üzeri çilek marmelatlı browniyi fırının orta gözünde 20 dakika kadar pişirelim.
• Bir taraftan da üzerine süreceğimiz sos için derin bir karıştırma kabının içine, pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu koyalım.
• Üzerine erittiğimiz sıcak yağla beraber sıcak suyu da karıştırarak ekleyelim.
• Mümkünse bu sosu bir mikserin orta devriyle 2 dakika kadar çırpalım.
• İyice pürüzsüz bir karışım haline getirelim.
• Sonra da fırından çıkardığımız sıcak browninin üzerine hemen yayalım.
• Soğumasını bekleyip, kare şeklinde dilimleyip servise sunalım.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri