AYVA TATLISI TARİFİ

Meyve tatlıları ile aranız nasıl? Akşam yemeklerinden sonra çok ağır olmayan bir tat isterseniz güzel bir seçenek.Kaymak olmadığında kaymak tadında şanti kullanabilir,daha da hafifleştirmek istediğinizde üzerinde kaymak yerine 1 top dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler :
4 adet ayva8 çorba kaşığı tozşeker
5-6 adet karanfil
1/2 limon suyu
2 su bardağı su
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Kaymak yada krem şanti

Hazılanışı:
Ayvaları enine ikiye kesip,ortasındaki çekirdekleri çıkaralım,ayva kabuklarını soyalım,kararmamaları için limon suyu ile ovalım.
Çıkan çekirdeklerin tamamını ve kabukların bir kısmını ayvayı pişirirken kullanacağımızdan atmayalım.Ayvaların kızarmasını sağlıyor.
Yayvan bir tencereye çukur kısımları üste gelecek şekilde ayvaları dizelim.
Her ayva çukuruna 2 çorba kaşığı tozşeker dökelim.
1/2 su bardağı suda gıda boyasını eritip ayvaların üzerine dökelim.
Çekirdek ve kabukları ayvaların etrafına yayalım,karanfilleri ve kalan suyu ekleyelim.
Suyu kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirelim.
Ayvalar soğuduktan sonra çukur kısımlarına birer top kaymak koyup, fıstık yada cevizle süsleyerek servis yapabiliriz…afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. Tatlı Saatim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri